Horloge reparatie

Welkom bij De Klokkenmaker, waar we niet alleen horloges repareren, maar waar we ook uw kostbare tijd herstellen. Of uw horloge nu kampt met een defect of behoefte heeft aan restauratie, ambachtelijke horlogemaker Jan Ubels staat klaar om ervoor te zorgen dat uw klokje binnenkort weer feilloos tikt. Klanten komen van over het hele land om hun horloge in ons atelier te Bredevoort te laten repareren.

Ambachtelijke klokkenmaker Jan Ubels

In de wereld van tijd en precisie heeft klokkenmaker Jan Ubels zijn roeping gevonden. Met een vastberadenheid die nooit is afgenomen, behaalde hij zijn vakdiploma tot horlogemaker en specialiseerde hij zich in de restauratie van vintage horloges. Na voor verschillende juweliers te hebben gewerkt, besloot Jan in 1998 zijn eigen atelier te openen, De Klokkenmaker. Hier werkt hij dagelijks met passie aan het maken en restaureren van horloges van alle soorten en maten.

Verschillende reparaties voor horloges

Bij De Klokkenmaker draait alles om horloge reparatie op maat. Ons atelier verwelkomt zowel vintage horloges uit de glorieuze jaren ’30 tot ’70 als moderne tijdwaarnemers. Van defecten aan het slagwerk tot problemen met de chronograaf aanduiding en kalender, onze ervaring stelt ons in staat om diverse horloges te herstellen. Zelfs wanneer sommige onderdelen niet meer te herstellen zijn, gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen, of het nu gaat om het vervaardigen van nieuwe onderdelen of het vinden van geschikte vervanging. Voor ieder horloge zorgen we voor een passende oplossing, zodat dit naar wens gerepareerd of gerestaureerd kan worden. Dankzij zijn ruime ervaring zorgt klokkenmaker Jan Ubels telkens weer voor een geslaagde reparatie van horloges.

Reparatie van vintage horloges uit de jaren ’30-’70

Een bijzondere specialiteit van De Klokkenmaker is de restauratie van vintage horloges. Het gaat veelal om modellen uit de jaren ‘30 tot ‘70, die uitgerust zijn met diverse complicaties zoals chronograaf aanduiding, slagwerk, eeuwigdurende kalender en dergelijke technieken. We blazen deze tijdloze stukken met zorg en precisie nieuw leven in, zodat ze weer tikken als in hun hoogtijdagen.

Facelift

Ubels Uurwerkreparatie verzorgt sinds enige tijd de facelift voor het horlogeblad Watching. Bent u in het bezit van een horloge dat een facelift kan gebruiken, een bijzonder model dat niet meer loopt of een horloge die grote emotionele waarde voor u heeft? Dan kunt u uw horloge aanmelden voor de facelift. Stuur een beschrijving van het horloge, een foto en de reden waarom u vindt dat dit een facelift verdient naar [email protected] onder vermelding van ‘facelift’.

Horloge glas reparatie

Een ontsierende kras op het glas kan de algehele uitstraling van uw horloge beïnvloeden. Onze gespecialiseerde glasreparatieservice zorgt ervoor dat uw horloge weer kristalhelder is, waardoor u met trots de tijd kunt aflezen. Wij voeren iedere horloge glas reparatie zorgvuldig uit en garanderen een geslaagd resultaat.

Onderdelen voor horloge reparaties

Het atelier van klokkenmaker Jan Ubels in Bredevoort beschikt over een groot assortiment ‘New Old Stock’ onderdelen. Daarbij hebben we een wereldwijd netwerk van onderdelen en leveranciers. Onderdelen die niet meer leverbaar zijn, kunnen we vervaardigen in eigen atelier. Denk aan opwindstiften, balansassen, tiretteveren en hebels. Voor het maken van deze onderdelen hebben we een grote collectie van oude, maar bruikbare horlogemakersgereedschappen.

Maatwerk bij onherstelbare onderdelen

Wij begrijpen dat elk horloge uniek is. In het geval van onherstelbare onderdelen bieden wij maatwerkoplossingen. Of het nu gaat om het ambachtelijk vervaardigen van nieuwe onderdelen of het vinden van geschikte vervanging, bij De Klokkenmaker gaan we tot het uiterste om uw horloge in ere te herstellen.

Horloge restauratie

Als uw horloge niet meer naar behoren werkt, beschadigd is of veel slijtage vertoont, dan biedt een restauratie de geschikte uitkomst. Middels een horloge restauratie blazen we uw klokje nieuw leven in, zowel in termen van functionaliteit als esthetiek. Hierbij herstellen we het horloge naar zijn oorspronkelijke of een zo authentiek mogelijke staat. Jan Ubels heeft alle kennis en kunde in huis om uw horloge vakkundig te restaureren.

Onderhoud van horloges

Ook voor het onderhoud van uw horloge bent u van harte welkom bij De Klokkenmaker. Het onderhoud van een horloge is essentieel om ervoor te zorgen dat het nauwkeurig blijft functioneren en zijn esthetische waarde behoudt. Door uw horloge regelmatig te laten  controleren door een vakman, zorgt u ervoor dat het goed blijft werken en u er vele jaren extra plezier van heeft.

Aftersales

Bij Technisch Uurwerken Centrum & De Klokkenmaker verzorgen we uw horloge reparatie van A tot Z in Bredevoort. We voeren onder meer horloge herstellingen uit van Jorg Schauer, Momo design, Sothis, Botta, Rosendahl, Mondaine, Paulus van Leeuwen enzovoort. Tevens zijn wij het aftersales punt van Nederland voor de merken Sothis, Schauer en Laco. Ook voor de reparatie van horlogekasten en het inkorten van banden kunt u bij ons terecht. Daarnaast hebben we een eigen inslijpservice voor horloges met mineraalglazen. Maar liefst 99% van onze horloge reparaties vinden in eigen atelier plaats, waardoor we in staat zijn om in overleg met de klant hun kostbare bezit optimaal te restaureren en repareren.

Atelier in het centrum van Bredevoort

In hetzelfde pand waar De Klokkenmaker gevestigd is, bevindt zich middels een doorgang ook het goudsmidatelier Elcerlyck. Hier ontwerpt en vervaardigt juwelier Luci Aversteeg unieke sieradencollecties met een verhaal. Dit betekent dat er twee bijzondere ambachten in het centrum van Bredevoort met elkaar worden gecombineerd. Wilt u meer informatie over het goudsmidatelier? Neem dan een kijkje op www.elcerlyck.nl.

Horloge reparatie of restauratie nodig? Neem nu contact op

Is uw klokje toe aan een reparatie of wilt u dit laten restaureren door een expert? Bij Ubels Uurwerkreparatie bent u aan het goede adres voor een horloge reparatie in de buurt van Bredevoort. Tevens is het mogelijk om uw horloge op te sturen, zodat wij dit weer als nieuw kunnen maken in ons atelier. Zowel voor moderne als vintage horloges kunt u beroep doen op de expertise van klokkenmaker Jan Ubels. Vooraf maken wij een schriftelijke prijsopgave, zodat u weet waar u aan toe bent. Neem vrijblijvend contact op met ons via [email protected] of per telefoon op het nummer 0543-451825. U bent van harte welkom in ons atelier.